Vă salut oameni frumoși!

A trecut ceva vreme decând am mai scris. Am avut nevoie de o pauza, de o detașare probabil voi reveni cu mai multe detalii.

Între timp vă împărtășesc o rețetă de prăjitură cu rubarbă. E un desert delicios de vară, răcoros și merge extrem de bine cu o înghețată sau o cafea.

Voi folosiți rubarbă? Sunt tare curiosă de ce anume mai gătiți cu această plantă acrișoară și aromată.

Vă urez o zi liniștită!

Cu drag,

Alina

Uită-te în jur, observă și fă ceea ce îți aduce bucurie!

ingrediente prajitura cu rubarba
prajitura cu rubarba fara zahar

Rețeta Prăjitură cu rubarbă:

Timp de pregătire Timp de gătire Porții
 30 minute 30 minute 24
Ingrediente
  • 300g rubarbă(eu am avut 2 tije mari)
  • 5 ouă
  • 100g tărâțe de grâu
  • 50g făină albă de grâu
  • 50g unt
  • 100ml lapte
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • scorțișoară
  • zahăr de la Green Sugar după gust, am folosit 4 linguri
  • esență de vanilie de la Green Sugar
Mod de preparare:
  1. Spală și curăță bine tijele de rubarbă
  2. Apoi taie rubarba cubulețe mici și adaugă scorțișoară, las-o de o parte
  3. Urmează apoi partea de aluat, de fapt e ca un chec. Separă albușurile de gălbenușuri.
  4. Adaugă zahărul și untul topit(să nu fie cald) în gălbenuși și amestecă. Adaugă peste laptele și esența de vanilie
  5. Separat bate albușurile spumă cu puțină sare.
  6. Pune gălbenușurile peste albuș și adaugă făina, tărâțele și praful de copt. Se pot folosi  fulgi de ovăz măcinați, făină integrală.
  7. La final adaugă cubulețele de rubarbă.
  8. Așează compoziția în tavă pe hârtie de copt
  9. Lasă la cuptor pentru 30min la 180C , verifică din când în când cu o scobitoare.

Valori nutriționale pentru o porție:

Proteine Grăsimi Carbohidrați Fibre Zahăr Calorii
2g 3g 5g 1g 0g 59kcal