Cum se face că ne plac pastele atât de mult?

Experimentez mereu cu paste, de data aceasta am avut niște spanac în congelator și mi-am zis că o să iasă ceva bun, un sos de spanac cu puțin lapte și usturoi, un sos cremos. Vă recomand și pastele cu sos pesto de asemenea foarte delicioase.

Ajustați ăngredientele după cum vi se potrivește.

Sper să vă placă și vouă.

Aștept cu drag părerile și sugestile voastre.

Spanacul conține puține calorii și este voluminos. Se poate consuma în stare crudă în salate sau gătit. Consumat în stare crudă este o sursă bună de vitamina C și vitamina A. Spanacul fiert conține de asemenea vitamine A, riboflavină, B6, C folat dar și minerale potasiu, calciu, fier și magneziu. 

Sursa ”Abecedar de nutriție” – pr. dr. Nicolae Hîncu

Cu drag,

Alina

Uită-te în jur, observă și fă ceea ce te face fericit!

Rețeta Paste cu spanac și piept de pui:

Timp de pregătire Timp de gătire Porții
20 minute 30minute 1
Ingrediente
  • 50 paste din grâu dur sau integrale( eu prefer tagliatelle de la Panzani)
  • 150 spanac fiert sau congelat
  • 50ml lapte(opțional)
  • Usturoi dupa gust
  • 50g piept de pui
  • sare, piper
  • 5ml ulei
Mod de preparare:
  1. Pregătește pieptul de pui pe grill sau la tigaie cu puțin ulei. Lasă-l separat.
  2. Pune pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet.
  3. Pune uleiul în tigaie, adaugă spanacul decongelat, laptele, sare și piper, de asemenea adaugă usturoiul zdrobit. Lasă să fiarba cam 10 min la foc mic, adauga apă dacă e compoziția prea groasă.
  4. Pune pastele în farfurie, deasupra adaugă sosul de spanac și pieptul de pui.

Valori nutriționale pentru o porție:

Proteine Grăsimi Carbohidrați Fibre Zahăr Calorii
22g 8g 42g 6g 4g 338kcal