Am început să gătesc din nou pentru micul dejun pancakes. Am așezat lângă niște iaurt iar deasupra uneori pun puțină miere.

Pe site mai găsiți o variantă de pancakes cu dovleac 🙂

Ca de fiecare ajustați ingredientele după cum vi se potrivește.

Poftă bună!

Cu drag,

Alina

Uită-te în jur, observă și fă ceea ce te face fericit!

pancakes fine cu dovleac

Rețeta Pancakes fine cu dovleac:

Timp de pregătire Timp de gătire Porții
 10 minute 10 minute 1
Ingrediente
  • 1 ou întreg
  • 25g fulgi de ovăz
  • sare
  • praf de copt
  • scorțișoară
  • 100g dovleac copt
  • lapte, apă sau lapte vegetal
  • 5ml ulei
Mod de preparare:
  1. Macină fulgii de ovăz, eu folosesc râșnița de cafea. (Se pot folosii și ca atare, dar nu vor mai ieși fine)
  2. Zdrobește dovleacul cu ajutorul unei furculițe, dovleacul să fie gătit și răcit, fie fiert sau copt. De preferat copt.
  3. Amestecă toate ingredientele.
  4. Adaugă lichid pentru a zubția compoziția.
  5. Pune puțin ulei ăn tigaie și lasă tigaia la incins.
  6. Formează pancakes de mărimea dorită.
  7. Coace 2-3 minute pe o parte.
  8. Le-am servit cu iaurt.

Valori nutriționale pentru o porție:

Proteine Grăsimi Carbohidrați Fibre Zahăr Calorii
12g 12g 24g 4g 7g 256kcal