Pentru mine micul dejun e o încântare de fiecare dată când am timp să îmi fac pancakes.

De multe ori adaptez rețeta la ceea ce am prin casă și desigur în funcție de cum mi se potrivește în meniu. Vă îndem să faceți la fel!

Poți folosi doar albușuri pentru a avea mai puține grăsimi, ajustează îngredientele după cum ți se potrivește

Le-am servit alături de o cafea cu lapte de cocos. Da am reușit să fac spumă din laptele de cocos și a ieșit o cafea minunată!

Cu drag,

Alina

Uită-te în jur, observă și fă ceea ce te face fericit!

Rețeta Pancakes fine cu banane, iaurt și vișine:

Timp de pregătire Timp de gătire Porții
5 minute 10 minute 2
Ingrediente
  • 2 ouă
  • 80g fulgi de ovăz măcinați(eu folosesc râșnița de cafea)
  • 1 banană
  • 1g praf de copt(un vârf de cuțit)
  • sare
  • apă(cât să subțieze aluatul, să aibă consistența smântânii)
  • puțin ulei
  • 100g iaurt
  • 100g vișine proaspete sau  congelate
  • îndulcitor(eu am folosit Greensugar)
Mod de preparare:
  1. Amestecă într-un bol ouăle, sarea, banana zdrobită fin, praful de copt, fulgii de ovăz, eu folosesc mixerul vertical.
  2. Adaugă apă pentru a subția compoziția dacă e nevoie.
  3. Într-o tigaie neaderentă pune puțin ulei și lasă să se încingă
  4. Adaugă aluat sub forma unui pancake și lasă la copt 2-3 minute pe o parte, vor apărea bule în momentul în care trebuie întors.
  5. Între pancakes am pus iaurt
  6. Pune vișinele în cuptorul cu microunde 2-3 minute, să se decongeleze. Atenție să nu fie prea puternic, va da pe afară 😀
  7. Amestecă vișinele cu îndulcitor după gust și adaugă deasupra.

Valori nutriționale pentru o porție:

Proteine Grăsimi Carbohidrați Fibre Zahăr Calorii
17g 15g 48g 5g 14g 378kcal
pancakes cu banane
cafea cu spuma de lapte de cocos