Limonada este un mod prin care mă asigur că beau suficiente lichide, mai ales în periada de vară, să nu mai zic că e și foarte bună la gust. Mereu o vedeți la mine pe Instagram în sticluțe mici, sunt sticluțele de la kefirul Artesana pe care le folosesc mereu pentru limonada sau icetea. Încerc să refolosesc cât se poate și vă îndemn să faceți și voi cât puteți ca să mai ajutăm mediul înconjurător.

Puteți adăuga în limonadă miere sau îndulcitor, după gust. Eu nu am folosit nimic, mi se potrivește exact așa, am folosit un ananas copt și a fost suficient. Chiar și soțului meu i-a plăcut așa, el care de obicei vrea ceva dulce.

Folosiți așadar ce fructe vă plac în combinație cu lămâie și apa, 2-3 frunze de mentă și obțineți o limonadă delicioasă.

O vară minunată să avem!

Spanacul conține puține calorii și este voluminos. Se poate consuma în stare crudă în salate sau gătit. Consumat în stare crudă este o sursă bună de vitamina C și vitamina A. Spanacul fiert conține de asemenea vitamine A, riboflavină, B6, C folat dar și minerale potasiu, calciu, fier și magneziu. 

Sursa ”Abecedar de nutriție” – pr. dr. Nicolae Hîncu

Cu drag,

Alina

Uită-te în jur, observă și fă ceea ce te face fericit!

limonada racoritoare de ananas

Rețeta Limonadă cu anans:

Timp de pregătire Timp de gătire Porții
10 minute 0 minute 4
Ingrediente
 • 200g ananas proaspăt
 • 2 lămâi
 • ghimbir
 • 2-3 frunze de mentă
 • apă
 • miere sau îndulcitor după gust, opțional
Mod de preparare:
 1. Zdrobește ananasul în blender împreună cu ghimbirul
 2. Adaugă mierea sau îndulcitorul și zeama de lămâie
 3. Pune apoi apă după cum dorești să fie la gust.
 4. Adaugă câteva frunze de mentă proaspătă
 5. Păstreaz-o la frigider pentru câteva ore.