Salut oameni frumoși!

Cred că știți deja cât de mult îmi place urda, mereu gătesc ceva cu urdă sau acum în plină vară o mănânc așa simplă cu roșii, o minune!

Pentru azi am pregătit un cheesecake cu urda. Avantajul urdei e că pe lângă faptul că e fină, cremoasă e și dulce, crema de brânză fiind puțin acrișoară

Am folosit căpșuni pentru jeleu, dar se pot folosi și alte fructe, zmeură, mure, mix de fructe de pădure.

Da, l-am scos afară pe balcon la poză 😀 pentru că e lumina mai bună și pentru că e foarte plăcut să stau pe balcon și să savurez o bucată de cheescake.

Îți urez o zi liniștită!

ingrediente blat biscuiti
esenta de vanilie
capsuni
cheescake cu urda si jeleu de capsuni

Rețeta Cheesecake cu urdă și jeleu de căpșuni:

Timp de pregătire Timp de gătire Porții
30 minute 40 minute 10
Ingrediente
  • 150g biscuți digestivi
  • 50g nuci
  • 50g unt topit
  • 400g urdă de vacă
  • 200ml lapte( dacă urda e foarte seacă, se poate adăuga mai mult lapte
  • 4 ouă
  • 1 lingură amidon( mai lucrez aici, cred că se poate și fără, voi reveni)
  • 300g căpșuni
  • 1 linguriță agar-agar( jeleul de căpșuni se poate pregăti și cu gelatină)
Mod de preparare:
  1. Pregătește o tavă cu fund detașabil, pune hârtie de copt
  2. Pornește cuptorul la 160C sau la foc mediu
  3. Zdrobește bine biscuiții și nucile, amestecă apoi cu untul topit, să iasă o compoziție ușor umedă, sfărâmicioasă
  4. Pune compoziția în tavă și tasează bine, să fie uniform.
  5. Separat pregătește crema de urdă, amestecă urda cu laptele, amidonul, ouăle și esența de vanilie
  6. Adaugă îndulcitor după gust.
  7. Lasă la copt la temperatură medie, cam 40 minute, mai verifică din când în când, v-a căpăta o crustă ușor aurie.
  8. După ce s-a răcit puțin cheesecake-ul pregătește jeleul de căpșuni, fie cu gelatină conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau cu agar-agar
  9. Zdrobește căpșunii în blender, pune-i într-o cratiță la foc. Adaugă îndulcitor după gust.
  10. Când începe să fiarba, adaugă o linguriță de agar-agar și mai lasă să fiarba 1 minut.
  11. Pune jeleul deasupra și lasa cheescake-ul la rece pentru câteva ore sau peste noapte.

Valori nutriționale pentru o porție:

Proteine Grăsimi Carbohidrați Fibre Zahăr Calorii
13g 14g 17g 1g 2g 247kcal